Opnieuw blauwalgen in De Plas: verboden in het water te gaan

In De Plas in Rotselaar geldt opnieuw een zwemverbod.
KAR In De Plas in Rotselaar geldt opnieuw een zwemverbod.

Aan de Plas van Rotselaar is het tot nader order verboden te zwemmen. De kwaliteit van het zwemwater laat opnieuw te wensen over als gevolg van de aanwezigheid van blauwalgen. Die kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Contact met de drijflaag of het inslikken van het met de cyanobacterie besmette zwemwater kunnen naast irritatie van de ogen en de huid ook hoofdpijn, misselijkheid, diarree, koorts, en oog-, oor- en keelirritaties veroorzaken. Blauwalg komt vooral in warmere periodes in stilstaand water voor. Van het zwemwater worden er voortdurend staalnames genomen en worden er verdere analyses uitgevoerd om te kijken hoe lang het zwemverbod moet gehandhaafd worden. 

Ook aan de surfzone is het verboden om in het water te gaan. Het is niet de eerste maal dit jaar dat blauwalgen opduiken. Begin juni en begin juli was er een gelijkaardige situatie en was er ook een tijdelijk zwemverbod. Ook in 2016 en 2017 was dat het geval. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.