Online platform ‘Rotselaar helpt’ blijkt succes: al 200 vrijwilligers bieden hulp

Illustratie Rotselaar
vertommen Illustratie Rotselaar
De gemeente Rotselaar heeft in samenwerking met het Sociaal Huis het online platform ‘Rotselaar helpt’ gelanceerd. Via het platform worden vragen voor hulp en vrijwilligers met elkaar in verbinding gebracht. Inwoners kunnen zich als vrijwilliger opgeven om bijvoorbeeld voor anderen een brief te schrijven of boodschappen te doen. In Rotselaar is het initiatief alvast een succes, want momenteel willen al zo’n 200 inwoners hulp bieden.

Vooral oudere mensen, mensen met een minder goede gezondheid en zorgpersoneel hebben het momenteel zwaar door de coronacrisis. Om alle hulpvragen en het hulpaanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, heeft de gemeente Rotselaar samen met het Sociaal Huis een nieuw online platform gelanceerd. Via ‘Rotselaar helpt’ kunnen inwoners zich als vrijwilliger opgeven om anderen te helpen waar dat kan. 

Met het platform wil de gemeente alle inwoners de kans geven om hun solidariteit te tonen. Of iemand nu behoefte heeft aan hulp om boodschappen te doen, de hond uit te laten, naar de apotheek te gaan of een babbel om de eenzaamheid tegen te gaan: het kan allemaal. De gemeente zorgt ervoor dat de vrijwilligers in contact komen met een persoon uit hun buurt die hulp zoekt.

Het initiatief kan al op heel wat enthousiasme rekenen van de inwoners. Al zo’n 200 inwoners uit Rotselaar bieden zich aan als vrijwilliger. “Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen willen helpen”, klinkt het bij de gemeente.

Meer info: www.impactdays.be/rotselaarhelpt/.