Nieuwe wachtzone aan Gemeentelijke basisschool Heikant officieel geopend

Inhuldiging wachtzone Gemeentelijke basisschool Heikant in Rotselaar.
Vertommen Inhuldiging wachtzone Gemeentelijke basisschool Heikant in Rotselaar.
Het gemeentebestuur van Rotselaar en Gemeentelijke basisschool Heikant openden vandaag officieel de nieuwe wachtzone aan de kleuterschool. De wachtzone werd recent definitief ingericht na een proefopstelling ter verbetering van een veilige schoolomgeving.

“In een eerste fase werd de circulatie aangepast. De auto’s maken in één richting een lusje. De Regastraat en de Schoolstraat zijn een fietsstraat. Daarnaast is de Schoolstraat ook een éénrichtingsstraat en nu is dus de wachtzone voor de ouders volledig verkeersvrij geworden”, zegt schepen van Mobiliteit, Carine Goris.

“De nieuwe wachtzone kadert in een breed plan. Het is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen ouderraad, school en gemeente. De ouderraad heeft zelf, in een werkgroep veilige verkeersomgeving, een tienpuntenplan opgesteld en die doelstellingen worden stuk voor stuk afgewerkt. Dit is alweer een vinkje dat kan gezet worden bij een van die punten”, aldus burgemeester Jelle Wouters.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.