Luxemburgers primus in 72ste editie juniorenkoers

Luxemburger Jérôme Jentgen wint 72ste editie juniorenkoers
Stefan Van de Weyer Luxemburger Jérôme Jentgen wint 72ste editie juniorenkoers
Wielerclub Het Vliegend Wiel Rotselaar organiseerde een kleine maand na de nieuwelingenkoers ook de wedstrijd voor junioren in en rond het centrum van Rotselaar. De Luxemburger Jérôme Jentgen haalde solo de meet, zijn ploegmaat en landgenoot Gilles Miny werd er tweede.

78 junioren verzamelden zich op de Provinciebaan om de start te nemen onder een dreigende grijze hemel. Enkele honderden toeschouwers moedigden de renners langs de kant van de rijbaan aan. De Luxemburger Jentgen ontsnapte finaal uit een kopgroep van tien renners en haalde het. Beide Luxemburgers behoren tot het UC Dippach Team, dat bestaat al sinds 1935 en krijgt sinds enkele jaren de steun van Luxemburgse wielerprof en toptijdrijder Bob Jungels.

Derde schepen van Rotselaar, Carine Goris (CD&V), kwam beide Luxemburgers feliciteren met hun prestatie. Er stonden ongeveer veertig seingevers op de omloop staan, maar de wielerclub heef nood aan verjonging. Geïnteresseerden die Wielerclub Het Vliegend Wiel Rotselaar willen versterken kunnen mailen naar fransgijbels@hotmail.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.