Gesponsorde inhoud

Familie op zoek naar ontsnapte babykangoeroe

De kleine kangoeroe die is ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.
Vertommen De kleine kangoeroe die is ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.
Greta Mathues en Jean-Claude Kempeneers zijn dringend op zoek naar hun babykangoeroe. Het diertje ontsnapte in de nacht van zaterdag op zondag. Dat gebeurde uit de gezinswoning op de Aarschotsesteenweg in Rotselaar, vlakbij het Montfortcollege. Greta en Jean-Claude hopen dat ze hun kleine kangoeroe snel terug hebben en dat hij ondertussen niet doodgebeten is door een vos of een marter. “Er is nog altijd een kans dat zij in leven is”, zo klinkt het.
Kleine kangoeroe ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.
Vertommen Kleine kangoeroe ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.

Kangoeroes: aparte huisdieren voor velen, maar Greta en Jean-Claude zien dat anders. “Wij hebben al tien à vijftien jaar kangoeroes. Ondertussen zitten hier drie vrouwtjes en een mannetje en enkele baby’tjes. Eigenlijk zijn het wallaby’s, kleine tot middelgrote kangoeroes. Eén van hen, het dochtertje van Skippy, moet in de nacht van zaterdag op zondag ontsnapt zijn door een gat in de omheining. De kans dat zij nog leeft is klein, aangezien zij gevoed moet worden door haar mama. Al kan zij normaal gezien ook wel overleven als ze ergens gras zou vinden. Ik denk eerlijk gezegd dat een vos of marter haar heeft doodgebeten, maar ik hoop natuurlijk van niet. Er is nog altijd een kans dat zij in leven is, dus ik zou het fijn vinden als mensen een oogje in het zeil houden en uitkijken naar een kleine kangoeroe”, zegt Greta.

Kleine kangoeroe ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.
Vertommen Kleine kangoeroe ontsnapt uit de tuin van Greta Mathues.

Aap grootgebracht

Greta en Jean-Claude zijn echte dierenvrienden. “Ik ben geboren in Congo en daar heb ik een aap grootgebracht. Daar is eigenlijk alles mee begonnen”, deelt Jean-Claude mee. “Hier begon dat met vogels, kippen, honden en katten, maar ondertussen hebben we naast kangoeroes ook nog kroonkraanvogels, een papegaai en een Patagonische haas. Onlangs ontsnapte er een wallaby in Tielt-Winge en die hebben wij hier ook een plekje gegeven. Die mensen konden er niet optimaal voor zorgen en onze tuin is daar echt op voorzien. Die dieren onderhouden is een heel karwei, maar wij doen dat erg graag”, vertellen Jean-Claude en Greta. 

Kroonkraanvogels.
Vertommen Kroonkraanvogels.
Een kangoeroe en een Patagonische haas.
Vertommen Een kangoeroe en een Patagonische haas.

Dat blijkt ook uit de dagindeling van Greta. “Ik sta op en maak drie emmers eten klaar voor de dieren. De kangoeroes alleen al krijgen ‘s morgens een krop ijsbergsla, drie appels, zes wortels, speciale korrels en oud brood. Een stevige maaltijd, maar die moeten ze wel onder elkaar zien te verdelen”, laat Greta nog weten.

Het moge duidelijk zijn. Greta en Jean-Claude hebben een hart voor dieren en zouden maar wat graag hun babykangoeroe terug hebben. Heb jij de kangoeroe van Jean-Claude en Greta gezien? Laat Greta dan iets weten via Facebook via de naam ‘Greta Mathues’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.