EERSTE SCHOOLDAG: feestelijke opening van nieuwe kleuterschool De Kameleon

De nieuwe school werd in minder dan een jaar gebouwd

Burgemeester Jelle Wouters knipt het lint door en opent zo officieel de nieuwe kleuterschool
EDLL Burgemeester Jelle Wouters knipt het lint door en opent zo officieel de nieuwe kleuterschool
De eerste schooldag in Werchter was er eentje om in te kaderen want de kleutertjes wandelden voor het eerst hun nieuwe klasjes binnen. Het gemeentebestuur van Rotselaar, de directie en leerkrachten openden met ontbijtkoeken en een rode loper feestelijk de nieuwe kleuterschool. 

Het was bijzonder schattig om te zien hoe de leerlingen van het zesde leerjaar ieder een kleutertje bij de hand namen en hen begeleidden naar hun nieuwe klasjes. De nieuwe kleuterschool in Werchter werd onder een stralende zon officieel geopend. Terwijl de ouders genoten van een gratis ontbijtkoek en koffie, ontdekte zoon of dochter met plezier het splinternieuw gebouw en natuurlijk ook de bijhorende speelplaats. De nieuwe kleuterschool maakt deel uit van basisschool De Kameleon.

De leerlingen hebben het alvast naar hun zin.
EDLL De leerlingen hebben het alvast naar hun zin.

Meer capaciteit

De nieuwe kleuterschool biedt plaats aan zo'n 150 kinderen. Er is dus meer capaciteit dan voordien. “We hebben rekening gehouden met de groei van de school”, aldus schepen van onderwijs Dirk Jacobs. Het nieuwe gebouw is meer dan 1000 vierkante meter groot en bestaat uit zes ruime klaslokalen met telkens een eigen sanitairblok. Ook een nieuwe eetzaal en een grote speelruimte ontbreekt niet. Elke klas heeft zelfs toegang tot een achtergelegen tuin. “Schoolgebouwen dienen veelzijdig functioneel te zijn om de hedendaagse onderwijsverwachtingen te faciliteren. De nieuwe kleuterschool is een modern en energiezuinig klasgebouw geworden met schakelbare wanden. We zijn dus volledig klaar voor het onderwijs van morgen”, aldus directrice Siegrid Vrijsen (41). Voor de leerkrachten werd er ook een apart lerarenblok gebouwd. 

“Gemeente Rotselaar investeerde meer dan 2,6 miljoen euro in dit nieuwbouwproject. We dienden voor dit project ook een subsidiedossier in bij de Vlaamse overheid. Kwalitatief onderwijs is voor het gemeentebestuur van Rotselaar een prioriteit. Goed onderwijs kan het best plaatsvinden in goed uitgeruste schoolgebouwen”, aldus Dirk Jacobs. De nieuwe kleuterschool gaat eveneens plaats bieden aan de buitenschoolse kinderopvang.

In één jaar gebouwd

Opmerkelijk: de nieuwe kleuterschool werd in minder dan een jaar gebouwd. “Op 1 september vorig jaar hebben we de eerste spaden in de grond gezet en in oktober zijn de grondwerken gestart. Het is noemenswaardig hoe dit gebouw zo snel werd gebouwd zonder problemen”, aldus directrice Siegrid Vrijsen. 

Zowel voor de ouders, leerlingen en leerkrachten van kleuterschool De Kameleon was het een gezellige, maar vooral goede start van het nieuwe schooljaar.

De leerlingen van het zesde leerjaar brengen de kleuters naar hun nieuwe klasjes
EDLL De leerlingen van het zesde leerjaar brengen de kleuters naar hun nieuwe klasjes
De kleuters stromen toe op de eerste schooldag in kleuterschool De Kameleon
EDLL De kleuters stromen toe op de eerste schooldag in kleuterschool De KameleonReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.