Eerste kampeerders aan The Hive en meteen ook hun allereerste Rock Werchter: “Wij zaten hier al voor de toiletten werden geplaatst”

De groep uit Maasmechelen zat als eerste aan de ingang van camping The Hive
Vertommen De groep uit Maasmechelen zat als eerste aan de ingang van camping The Hive
Voor vier meisjes uit Maasmechelen is het hun eerste keer Rock Werchter. Zij zaten vanochtend om 7.50 uur als eerste met hun campingstoeltjes aan camping The Hive, die pas opent om 14 uur.

Vanochtend was de Haachtsesteenweg in Rotselaar nog open voor verkeer. Daar maakte een groep uit Maasmechelen gretig gebruik van. “Om 7.50 uur zijn we hier aangekomen omdat onze ouders ons hebben afgezet voor hun werk. Anders moesten we de bus of trein nemen en dat is een heel gedoe en vooral veel sleuren. Wij zaten hier al voor de toiletten werden geplaatst”, klinkt het bij de meisjes. De doorgang richting Haacht wordt afgesloten tot en met maandag 1 juli, ten laatste 16 uur. 

Dat we hier misschien zes uur moeten wachten, vinden we niet erg. We hebben spelletjes mee om ons bezig te houden. We hebben ook ingevroren water, zonnecrèmes, een klein waaiertje en héél veel waterpistooltjes mee om af te koelen

Annelies en Isabelle

The Hive, de officiële camping van Rock Werchter, opent pas om 14 uur de deuren. “Dat we hier misschien zes uur moeten wachten, vinden we niet erg. We hebben spelletjes mee om ons bezig te houden”, aldus de 20-jarige Annelies Conings. De groep leerde elkaar kennen in het middelbaar. Voorlopig zijn de temperaturen nog aangenaam, maar de meisjes namen toch hun voorzorgen tegen de hittegolf. “We hebben ingevroren water, zonnecrèmes, een klein waaiertje en héél veel waterpistooltjes mee om af te koelen”, aldus de 19-jarige Isabelle Serdons. 

Pukkelpop gaat niet wegens herexamens

Voor de vier meisjes is het hun allereerste keer Rock Werchter. “Normaal gaan we altijd naar Pukkelpop, maar met de herexamens gaat dat niet. Daarom kozen we dit jaar voor een ander festival. We zijn vooral benieuwd naar de optredens van Macklemore en Lewis Capaldi”, klinkt het. De groep uit Maasmechelen koos bewust voor camping The Hive. “Naar het schijnt is hier de sfeer het beste en natuurlijk ook voor de afterparty’s”, lacht Jolien Hamaekers (20). Rond 9.30 uur sloten ook Charles Moons (19) en Dries Vermeulen (20) uit Maasmechelen aan bij hun vriendinnen. 

De organisatie plaatste dit jaar een zonwerend zeil over de ingang van The Hive. Op die manier konden de kampeerders in de schaduw wachten in plaats van in de volle zon, zoals vorig jaar het geval was. Rond 10 uur begon het volk pas echt toe te stromen aan camping The Hive.

De festivalkampeerders stromen toe aan camping The Hive
Vertommen De festivalkampeerders stromen toe aan camping The Hive
De festivalkampeerders stromen toe aan camping The Hive
Vertommen De festivalkampeerders stromen toe aan camping The Hive2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jayse abdul

    Etienne Callebout Als alle jeugd exact dezelfde persoon zou zijn dan had je misschien een punt met uw opmerking over "de jeugd van tegenwoordig". Misschien is de realiteit echter dat het gewoon maar mensen zijn, met verschillende meningen en verschillende normen en waarden. Niet elke jongere staat achter de klimaatmarsen, maar elke jongere zal wel de gevolgen dragen van de opwarming van de aarde en alle miserie die daarbij komt kijken.

  • Etienne Callebout

    Nu eens kijken hoe de jeugd zal omgaan met hun afvalberg . Resultaat zullen we wel volgende week zien . Die klimaatmarsen zullen opgebracht hebben als ze bewust met afval omgaan .