Dit werd er kwijtgespeeld op Rock Werchter

VERLOREN SPULLEN VANAF VANDAAG OP TE HALEN IN GEMEENTEHUIS

Kim Aerts
Naast 200 ton afval zijn er op de festivalweide van Werchter en camping The Hive nog heel wat bruikbare spullen achtergebleven. Autosleutels, paspoorten, smartphones en honderden bankkaarten. "Sommigen mailen zelfs of we hun briefje van 100 euro niet gevonden hebben."

Een mens vraagt zich af hoe of in welke omstandigheden festivalgangers thuis zijn geraakt na Rock Werchter. Er waren 112 nationaliteiten aanwezig op Rock Werchter maar velen onder hen zullen voor een gesloten hotelkamer, auto of vliegtuig hebben gestaan als je de verloren spullen bekijkt die vanaf vandaag zijn op te halen in het gemeentehuis van Rotselaar. Stockbeheerder Michel werd belast met een inventaris op te maken van alle 'lost and found'. "Vandaag (gisteren, red.) is een eerste lading gearriveerd. Volgende week verwacht ik er nog een. Dit is natuurlijk niet mijn hoofdtaak dus vanaf volgende week zal een jobstudent mij helpen om alles te organiseren en hopelijk terug bij de juiste eigenaar te krijgen. We vragen wel eerst iedereen een mail met een gedetailleerde beschrijving te sturen om een overrompeling te vermijden. Mijn mailbox puilt nu al uit. Ook voor gsm's vragen we om ons eerst de IMEI-code door te spelen", vertelt Michel, die zich een weg probeert te banen tussen de buitenlandse paspoorten, boeken, kruimeldieven, portefeuilles, muntstukken en honderden bankkaarten. Prioriteit voor Michel zijn de paspoorten en rijbewijzen die hij er eerst tussenuit vist.

Gsm's, huis- en autosleutels, paspoorten van binnen- en buitenland en bakken bankkaarten: er werd vanalles gevonden op de festivalweide en de omliggende campings.
Kim Aerts Gsm's, huis- en autosleutels, paspoorten van binnen- en buitenland en bakken bankkaarten: er werd vanalles gevonden op de festivalweide en de omliggende campings.

Veel nooit opgehaald

"Dit jaar lijkt me het wel iets meer dan vorig jaar. Maar veel spullen worden toch nooit opgehaald. Vanaf het moment dat ze horen dat er een kost aan verbonden is om iets op te sturen haken ze al af. Bankkaarten daar komt meestal niemand nog achter, die zijn toch al geblokkeerd. We proberen alles een jaar bij te houden. Daarna vliegt alles onherroepelijk weg." Of hij ook nog op illegale substanties stuit? "Nee, dat verliezen ze niet gemakkelijk", knipoogt Michel. Iedereen kan terecht in het gemeentehuis van Rotselaar tijdens de openingsuren. Er wordt wel gevraagd om eerst een mail te sturen met alle mogelijke informatie.


Meer info via www.rotselaar.be.

Kim Aerts
Kim Aerts