Delhaize in Wezemaal breidt niet alleen in oppervlakte uit

Binnenkort ook verse sushi en vijf nieuwe handelszaken

De uitbreiding van de site aan de AD Delhaize in Wezemaal.
Vertommen De uitbreiding van de site aan de AD Delhaize in Wezemaal.
De AD Delhaize in de Eekstraat in Wezemaal gaat uitbreiden. De winkel wordt in eerste instantie groter, maar ook vijf nieuwe handelszaken zullen zich vestigen op de oude Java-site. Zo kan je binnenkort verse sushi halen in de vernieuwde winkel en een bezoek brengen aan een kledingzaak, schoonheidssalon en kapsalon. 

“De commerciële oppervlakte van de Delhaize gaat uitbreiden naar 2600 vierkante meter”, zegt eigenaar Geert Van Brussel. Samen met Hans Van Brussel baat hij de supermarkt uit. “Door de uitbreiding worden we de grootste Delhaize in de ruime regio. Daarnaast komt er een ondergrondse parking met zestig parkeerplaatsen”, aldus Van Brussel.

De Delhaize zal ook binnenin heel wat veranderingen ondergaan. “We gaan uitbreiden met een eigen beenhouwerij en traiteur, een saladebar voor het ‘on the go’-verhaal, een nieuwe verse broodafdeling én klanten vinden er in de toekomst ook zelfgemaakte sushi”, aldus de eigenaar.

Lokale ondernemers

Naast de uitbreiding van de winkel hebben de eigenaars ook plaats gemaakt op de site voor tien appartementen en vijf nieuwe handelspanden. “Drie van de vijf handelspanden zijn reeds verhuurd, telkens aan drie dames en tevens onderneemsters uit Rotselaar zelf”, klinkt het bij Van Brussel. Een van de handelspanden wordt ingenomen door een nieuw schoonheidssalon dat begin september haar deuren zal openen. Tegen eind oktober volgt er ook een kapsalon. De Rotselaarse Krista Van Eyken opent eind volgende week haar eigen multibrandstore voor dames. “Ik heb de stap gewaagd om mijn eigen kledingzaak Studio Beau ELLE te openen. Het wordt een kledingzaak met betaalbare mode van verschillende merken, specifiek voor dames. Ik ben zelf ook van Wezemaal, dus de locatie is ideaal.  De winkel zal net zoals de Delhaize ook op zondagvoormiddag open zijn”, klinkt het bij onderneemster Van Eyken. Studio Beau ELLE opent normaal zaterdag 24 augustus al haar deuren. “Een officiële opening volgt ook nog in september”, aldus Van Eyken. 

“We vinden het heel fijn dat de site wordt ingenomen door mensen van hier”, zegt Van Brussel. Het vierde handelspand gaat mogelijks naar een keten uit de medische sector, maar dat is nog onder voorbehoud. Er is dus zeker nog één handelspand te huur. Ook burgemeester Jelle Wouters reageert positief: “Dit is een voorbeeld van hoe wij als gemeente aan dorpskernversterking willen werken.”

De werken aan de Delhaize zijn al ruime tijd gestart en zullen volgens de huidige planning nog tot eind februari duren. “We hopen begin maart de volledig vernieuwde winkel te openen”, aldus Van Brussel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.