Bjorn Gilmin (39) laat vrouw en kind achter na treinongeluk

MAN WERD WOENSDAGAVOND GEGREPEN DOOR TREIN NADAT HIJ SLAGBOMEN NEGEERDE

Slachtoffer Bjorn Gilmin.
Vertommen Slachtoffer Bjorn Gilmin.
Bjorn Gilmin, de 39-jarige man uit Wezemaal die woensdagavond omstreeks 21.25 uur met zijn fiets aan de hand is gegrepen door een passagierstrein, laat een vrouw en kind achter. De man, die net uit Hakendover was verhuisd, kwam na een stom ongeluk om het leven nadat hij de gesloten overweg aan de Stationsstraat in Rotselaar negeerde.

Bjorn woonde nog maar een weekje in Wezemaal, waar hij bij een vriend verbleef. Hij was net verhuisd uit Hakendover. Bjorn negeerde de slagbomen, hoewel die volgens ooggetuigen al geruime tijd naar beneden waren. De man stak toch over en werd gegrepen door een aanrijdende trein. Hij overleed ter plaatse. Bjorn laat een vrouw en een kindje van vier jaar uit een vorige relatie achter. De vrouw van Bjorn legde aan de overweg een bloemetje neer met daarop de boodschap 'Innige deelneming, je vrouw'.

De vrouw van Bjorn liet een bloem achter op de plek van het ongeval.
Vertommen De vrouw van Bjorn liet een bloem achter op de plek van het ongeval.

Alles wijst op ongeluk

Volgens de eerste bevindingen van spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel wijst alles in de richting van een ongeluk. "Ik betreur de feiten ten zeerste. Zoiets is gewoonweg dramatisch. Een overweg gaat dicht met een reden. Sommige mensen lijken het maar niet te vatten, maar dan moet je gewoon stoppen. Wat win je met die vijf minuten als je zulke risico's moet nemen?", meent Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Door het ongeval liep het treinverkeer zware vertraging op. De reizigerstrein was op weg van het station Antwerpen-Centraal naar Leuven.


Anderhalf uur na de feiten, zo rond 23 uur, zaten de reizigers nog steeds aan boord van de trein. Zij werden later geëvacueerd. Het treinverkeer werd omgeleid via de lijn Aarschot-Diest-Hasselt-Leuven.

Steunbetuigingen

Op de Facebookpagina van Bjorn regent het alvast reacties. Hij was goed gekend binnen het Leuvense voetbalmilieu. "Gille, ik kan het nog steeds niet geloven. Sterkte aan uw familie!!!", klinkt het bij Wesley Socquet, voormalig speler van Zwarte Duivels Oud-Heverlee. Ook voormalige belofte Davy Carton betuigde zijn medeleven. "RIP Gille, het gaat je goed. Sterkte aan de familie", schrijft hij. Ook Danny Esseldeurs, beter bekend als Danny Fabry Junior, liet zijn steun blijken. "RIP Bjorn, veel sterkte aan de familie en vrienden. Ben er niet goed van pfffff", aldus Danny. Het Leuvense parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeluk.