Bestuurder onder invloed rijdt over man op parking Rock Werchter: slachtoffer zwaargewond

Illustratiebeeld.
photo_news Illustratiebeeld.
Omstreeks half een vannacht is een man zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval dat zich in de marge van Rock Werchter heeft voorgedaan op parking B2 in Rotselaar. Het slachtoffer werd zwaargewond naar UZ Leuven overgebracht, maar zijn toestand is momenteel stabiel. Het gaat om een 42-jarige man uit Nijvel. Het Leuvense parket heeft een deskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Uit de bevindingen van de verkeersdeskundige die wij hebben aangesteld, blijkt dat de man op de grond lag en dat er een auto over hem gereden is. Er zijn geen aanwijzingen dat de bestuurder van de auto had kunnen weten dat er zich op die plaats iemand bevond. Men verwacht zoiets totaal niet en het was er op dat ogenblik donker. Het slachtoffer is nog ter plekke gereanimeerd en vervolgens met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ Leuven gevoerd. Volgens de laatste berichten is zijn toestand stabiel. Het is nog onduidelijk waarom de man op de grond lag”, aldus Callewaert.

Aanvullend laat Callewaert weten dat de bestuurder van de wagen op het moment van het gebeuren onder invloed was en dat het parket om die reden beslist heeft om zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in te trekken. “Hij was evenwel slechts licht geïntoxiceerd en niet dronken. Hij vertoonde geen uitwendige tekenen van dronkenschap”, aldus Callewaert. Het gaat om een man van 45 jaar. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Heffens

  Onder invloed een ongeval veroorzaken zou automatisch moeten leiden tot 10 jaar intrekken van rijbewijs.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Is de titel van dit artilel niet wat misleidend? Het geeft toch een heel ander beeld dan wat er echt zou gebeurd zijn.

 • Paul Verbeeck

  Systematisch controle doen aan uitgang van de parkings en het overgrote deel kan zijn rijbewijs en auto ter plaatse achterlaten Maar ja, dat is deontologisch niet verantwoord zeker of werkt de politiek die gratis komt feesten niet mee om dit te organiseren. Liever enkele honderden dronken mensen achter het stuur op de baan.

 • Greet De block

  RW is een supertof festival maar gisteren heb ik ook veel personen gezien die, door de combinatie van teveel zon en alcohol, volgens mij niet meer wisten waar ze waren. Hopelijk zijn die in het gezelschap van een BOB geweest of hadden ze slaapplek. Maar van mij mag.de politie aan élke parking staan om controle uit te voeren. Er zullen er heel wat aan de kant blijven staan. Volgende keer zullen ze 2x nadenken over vervoer. En de NMBS mag nog iets meer inspanningen doen. Nachttrein bvb