15-jarige fietser buiten levensgevaar na zware aanrijding

Illustratie PZ BRT
Vertommen Illustratie PZ BRT
Op het kruispunt van de Terheidelaan, de Hellichtstraat en de Vakenstraat in Rotselaar is dinsdagochtend om 8 uur een 15-jarige jongen zwaargewond geraakt na een aanrijding met een wagen. Dat gebeurde toen hij met zijn fiets de straat wilde oversteken, aan de Vakenstraat ter hoogte van de Terheidelaan. 

De aanrijdende wagen kon niet meer stoppen en reed de fietser aan. “De jongen was even in levensgevaar, maar dat is ondertussen geweken”, zegt Sarah Callewaert van het Leuvens parket. “Uit de bevindingen van de verkeersdeskundige is gebleken dat het voertuig aan een normale snelheid reed en dat de fietser overstak op een plaats waar dat niet mocht. De bestuurster werd verrast en kon de aanrijding niet meer vermijden.”

De jongeman werd enkele tientallen meters meegesleurd door het aanrijdend voertuig. Hij hield er een ernstige bloeding aan het hoofd aan over. Hij werd naar het UZ Gasthuisberg overgebracht. Mogelijk werd de vrouw die de jongen aanreed ook nog verblind door de zon.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.