Voetweg tussen Kattem en begraafplaats Strijtem opnieuw toegankelijk

De weg neemt je door de natuur mee naar Kattem of Strijtem.
Mozkito De weg neemt je door de natuur mee naar Kattem of Strijtem.
De gemeente heeft de voetweg tussen Kattem en de begraafplaats van Strijtem opnieuw opengesteld. Die gaat gedeeltelijk over een weide met koeien en was op die locatie versperd, maar dat is dus nu niet meer het geval.

Als je vanaf Kattem komt, start de weg in de Benedenstraat. Net naast de laatste woning moet je de trapjes naar beneden gaan en vervolgens leidt de weg je tot naast het kerkhof van Strijtem in de Lostraat. Onderweg moeten wandelaars wel een stuk door een weide met koeien. “En daar was sinds enige tijd een onderbreking van de weg”, verduidelijkt burgemeester Wim Goossens (CD&V). “Op beide punten waar het wegje uitgeeft op de weide staan molens. Die werden door de landbouwer gesloten omdat hij vreesde dat zijn koeien gingen ontsnappen.”

Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide opnieuw betreden.
Mozkito Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide opnieuw betreden.

Wandeling

Het waren de mensen van de Kattemse afdeling van erfgoedvereniging Rausa die de kat de bel aanbonden. Op 18 augustus organiseren ze een grote wandeling langs vijftien historische locaties in Kattem en onmiddellijke omgeving. “En dan wordt die bewuste voetweg aangedaan”, weet Goossens. “Daarom vroegen we Pro Natura om alles serieus op te kuisen en onze eigen arbeiders herstelden de twee molens. De landbouwer stelden we gerust dat zijn koeien niet zullen ontsnappen. Hierdoor is er dus opnieuw een verbindingsweg tussen Kattem en de begraafplaats van Strijtem. Enkele overhellende palen van de omheining zullen mogelijk wel nog aangepakt worden door de landbouwer zelf.” 

Het wegje loopt naast de woning vanaf de trappen in de Benedenstraat. De weg rechts gaat naar de Profetenstraat.
Mozkito Het wegje loopt naast de woning vanaf de trappen in de Benedenstraat. De weg rechts gaat naar de Profetenstraat.
Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide betreden.
Mozkito Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide betreden.
Enkele scheve palen van de omheining zullen vermoedelijk nog aangepast worden.
Mozkito Enkele scheve palen van de omheining zullen vermoedelijk nog aangepast worden.
Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide betreden.
Mozkito Via de herstelde draaideurtjes kan je de weide betreden.
De voetweg loopt hier links van de begraafplaats. Achter het kerkhof moeten wandelaars een stuk door een weide.
Mozkito De voetweg loopt hier links van de begraafplaats. Achter het kerkhof moeten wandelaars een stuk door een weide.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.