Voetganger ernstig gewond na aanrijding op steenweg

De bestuurder van de Jaguar reed de voetganger aan ter hoogte van de herinrichtingswerken op de Ninoofsesteenweg.
Mozkito De bestuurder van de Jaguar reed de voetganger aan ter hoogte van de herinrichtingswerken op de Ninoofsesteenweg.
Op de Ninoofsesteenweg in Roosdaal, ter hoogte van het kruispunt met de Poelkbeekstraat, is gisteravond om 19.45 uur een voetganger ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Volgens omstaanders zou de persoon afgestapt zijn van de Lijnbus die vanuit Ninove kwam om vervolgens de steenweg te voet over te steken. Door de ingrijpende herinrichtingswerken zijn de verkeerslichten op die plaats al enkele maanden buiten dienst. De bestuurder van een Jaguar, die in de richting van Ninove reed, merkte het slachtoffer te laat op waardoor een aanrijding niet meer te vermijden viel. Of het slachtoffer de steenweg al dan niet via het zebrapad overstak, wordt nog verder onderzocht.


Een ziekenwagen van de Ninoofse brandweer en een MUG-team van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst kwamen ter plaatse en dienden bijna drie kwartier lang de eerste zorgen toe, waarna de voetganger onder politiebegeleiding naar het Universitair Ziekenhuis in Brussel werd afgevoerd.


Het was gisteravond nog niet duidelijk of het parket Halle-Vilvoorde een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde. Het was evenmin nog niet geweten of het slachtoffer in levensgevaar is. Door het ongeval moest het verkeer lange tijd beurtelings over een rijstrook te passeren. De lokale politiezone TARL kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en om het verkeer in goede banen te leiden. Grote verkeershinder bleef uit.

Buurt klaagt al langer

Buurtbewoners maakten al langer duidelijk dat de situatie door de werken zeer gevaarlijk is voor voetgangers, zeker voor jonge busgebruikers die 's ochtends en 's avonds de steenweg oversteken. De gemeente liet hen telkens weten dat ze het Agentschap Wegen en Verkeer, dat verantwoordelijk is voor de steenweg en de werken, op de hoogte was gebracht, maar dus zonder resultaat. (TVP)