Vierhonderd nieuwe bomen en struiken aangeplant op Bievegemberg

De vrijwilligers van Natuurpunt hebben vierhonderd nieuwe bomen en struiken aangeplant op de Bievegemberg.
RV De vrijwilligers van Natuurpunt hebben vierhonderd nieuwe bomen en struiken aangeplant op de Bievegemberg.
Vrijwilligers van Natuurpunt Roosdaal hebben vierhonderd bomen en struiken aangeplant op de Bievegemberg. Tal van oude populieren op twee percelen werden er eerder gekapt omdat ze in slechte gezondheid verkeerden.

“De voorbije weken werden populieren gekapt op twee bosperceeltjes op de Bievegemberg die door ons beheerd worden”, zegt Frie Vermeiren van Natuurpunt Roosdaal. “De bomen werden een vijftigtal jaar geleden aangeplant met het oog op houtproductie, maar ze verkeerden in slechte gezondheid. We hebben nu vierhonderd nieuwe bomen en struiken aangeplant.” Het gaat om zomereiken, haagbeuken, boskersen en zwarte elzen die op termijn een nieuw bos moeten vormen. Er werd ook een struikengordel aangeplant met hazelaar, meidoorn, sleedoorn, kardinaalsmuts en Gelderse roos.

“Op deze manier is er alweer een oppervlakte van 0,25 hectare herbebost”, weet Vermeiren. “Met een variatie aan inheemse soorten is het bosje klaar voor de toekomst en gewapend tegen de klimaatverandering. Het biedt ook de biodiversiteit een hele meerwaarden ten opzichte van het eerdere eentonige populierenbos.”