Uitbreiding parkeerverbod en paaltjes op voetpad aan wegversmalling moeten doorstroming verbeteren

Het parkeerverbod langs de kant van Okegem werd uitgebreid en er komen paaltjes zodat op het voetpad rijden niet meer mogelijk is.
Mozkito Het parkeerverbod langs de kant van Okegem werd uitgebreid en er komen paaltjes zodat op het voetpad rijden niet meer mogelijk is.
De gemeente bekijkt hoe de situatie aan de wegversmalling in de Brusselstraat verbeterd kan worden. Het verkeer verloopt op die plaats soms moeizaam door geparkeerde auto’s of omdat bestuurders de voorrangsregeling aan hun laars lappen. Er wordt nu een testopstelling geplaatst.

Parkeren aan de wegversmalling zelf was al verboden en dat werd duidelijk gemaakt door middel van gele markeringen op de boordstenen van het voetpad. Maar dat verbod liep niet ver genoeg, waardoor verkeer vanuit Pamel-centrum soms alsnog voorrang diende te verlenen aan tegenliggers. Daarnaast lappen sommige bestuurders die uit de richting van Okegem komen de voorrangsregeling aan hun laars met gevaarlijke toestanden tot gevolg. Wagens moeten door beide situaties soms ook uitwijken naar het voetpad.

Het gemeentebestuur heeft nu een testopstelling laten plaatsen. Enerzijds is het parkeerverbod langs de kant van Okegem uitgebreid terwijl er op het voetpad aan de wegversmalling nog paaltjes geplaatst zullen worden. De situatie wordt de komende maanden verder opgevolgd en indien nodig bijgestuurd. 

Het parkeerverbod langs de kant van Okegem werd uitgebreid en er komen paaltjes zodat op het voetpad rijden niet meer mogelijk is.
Gemeente Roosdaal Het parkeerverbod langs de kant van Okegem werd uitgebreid en er komen paaltjes zodat op het voetpad rijden niet meer mogelijk is.