Politie hield woensdagnacht grote zoekactie naar kinderen die in pyjama wegliepen uit leefgroep

De politie reed ook rond en maakte gebruik van de verstralers zoals hier in de Abeelstraat in het gehucht Kattem.
Mozkito De politie reed ook rond en maakte gebruik van de verstralers zoals hier in de Abeelstraat in het gehucht Kattem.
De lokale en federale politie hebben woensdagnacht een grote zoekactie gehouden naar enkele weggelopen tieners uit een leefgroep in Roosdaal. De zoekactie startte woensdagavond voor middernacht en ongeveer drie kwartier lang werd ook een beroep gedaan op een helikopter. Ook minstens een speurhond werd ingezet. De kinderen werden ‘s nachts veilig en wel teruggevonden.

Burgemeester Wim Goossens (CD&V) bevestigt dat de kinderen afgelopen nacht veilig en wel werden teruggevonden. Ook Koen Vanderbeken, algemeen directeur van het MPC Sint-Franciscus, bevestigt de goede afloop maar kan verder niet communiceren. Het ging om kinderen van het MPC Sint-Franciscus in Strijtem. Dat is een dienstverleningscentrum voor minderjarigen en meerderjarigen met een verstandelijke beperking, autisme of gedragsstoornissen. De zoekactie leek zich rond het gehucht Kattem te centraliseren, waar in de Abeelstraat een leefgroep van het MPC gelegen is voor meisjes en jongens van 10 tot 21 jaar.

De agenten gaven aan verschillende voorbijgangers en omwonenden mee dat de vermiste kinderen alleen een pyjama zouden dragen, dit terwijl de temperatuur hooguit drie graden bedroeg en de mist over de regio viel. Om hoeveel jongeren het ging is onduidelijk, maar het zou om een vijftal kinderen gaan.

Vanaf middernacht werd ook een helikopter van de federale politie ingeschakeld die boven Kattem, Ledeberg, Liedekerke en Pamel zocht. Ook minstens een speurhond wordt bij de zoekactie ingezet. Patrouilles reden ook rond met verstralers om de jongeren op te sporen. Rond 1.30 uur was de zoekactie nog altijd aan de gang. Rond hoe laat iedereen uiteindelijk terecht was, is niet duidelijk. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Veerle de Walle

    Al een geluk dat ik mijn dochter gisteren was gaan halen ze gaat daar ook.Zou zot worden moest ik te horen krijgen als ze er moest tussen zitten.Maar hoe geraken ze er buiten Al een geluk dat ze terug gevonden zijb