N-VA wil dat Roosdaal diervriendelijke gemeente wordt (maar botst op 'njet')

N-VA-raadslid Kristof Cooreman wil dat de Roosdaal het label van diervriendelijke gemeente binnenhaalt.
RV N-VA-raadslid Kristof Cooreman wil dat de Roosdaal het label van diervriendelijke gemeente binnenhaalt.
N-VA wil dat Roosdaal zich engageert om het label ‘Diervriendelijke Gemeente’ van de provincie Vlaams-Brabant in de wacht te slepen. Tot op vandaag maakt Roosdaal geen deel uit van de 38 Vlaams-Brabantse gemeenten die het label dragen.

“Het nieuwe provinciebestuur ontwikkelde recent een nieuwe, strengere versie van het label voor diervriendelijke gemeenten”, zegt raadslid Kristof Cooreman (N-VA). “Roosdaal heeft in het verleden nooit getracht om dat label te verkrijgen. Het nieuwe label moet een stimulans zijn om nu werk te maken van nog meer dierenwelzijn.”

Daden belangrijker

Cooreman stelde vorige gemeenteraad voor om het label na te streven, maar stuitte op een ‘njet’ van schepen Herman Claeys (CD&V). Die vond dat Roosdaal voldoet aan alle punten die het label voorlegt en daden belangrijker zijn dan labels. “Een flauwe uitspraak”, vindt Cooreman. “Een nieuw label kan de gemeente in een positief daglicht stellen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.