Lopen voor een nieuwe speelplaats: leerkrachten BuSO Sint-Franciscus organiseren loopevent

Bart Callebaut en Tinneke Verbeyst, twee leerkrachten van de school, willen met de jogging geld inzamelen voor de herinrichting van de speelplaats.
Mozkito Bart Callebaut en Tinneke Verbeyst, twee leerkrachten van de school, willen met de jogging geld inzamelen voor de herinrichting van de speelplaats.
Op vrijdag 7 juni vindt een loopevent plaats aan BuSO Sint-Franciscus. Bart Callebaut en Tinneke Verbeyst, twee leerkrachten van de school, willen met de jogging geld inzamelen voor de herinrichting van de speelplaats.

BuSO Sint-Franciscus heeft grootse plannen op hun site. Ze willen onder meer de speelplaats volledig herinrichten en een multifunctioneel sportterrein aanleggen. “Onze leerlingen hebben nood aan sport en andere activiteiten”, zegt Callebaut. “De nieuwe accommodatie is dringend nodig, maar kost natuurlijk geld. Daarom organiseren we een loopevent, waar we geld inzamelen voor deze projecten.”

Rolstoel-event

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 750 meter, 5 kilometer of 10 kilometer. “De afstand van 750 meter is geschikt voor kinderen of mensen die minder mobiel zijn. Er wordt ook een rolstoel-event aan gekoppeld. Mensen die in een rolstoel zitten kunnen ook meedoen aan de wedstrijd. Het Weiland, een nevengroep binnen Sint-Franciscus, zorgt voor kinderen met meervoudige handicap. Het rolstoel-event wordt zeker ook voor hen georganiseerd.”

Inschrijvingen

Daarnaast wordt een parcours van 2,7 kilometer uitgestippeld. Om 18 uur opent het loopparcours van 750 meter. Om 18.30 uur volgt de 5 kilometer, om 19.30 de 10 kilometer. Voor inschrijving bedraagt 3 euro voor de 750 meter en rolstoel-event, 5 euro voor de 5 en 10 kilometer. Meer info vind je op buitengewoonlopen.sintfranciscus.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.