Linda Van den Eede viert 40ste verjaardag als politica

Linda Van den Eede (N-VA) heeft er veertig jaar in de oppositie opzitten, maar wil volgend jaar een gooi naar de sjerp doen.
Foto Mozkito Linda Van den Eede (N-VA) heeft er veertig jaar in de oppositie opzitten, maar wil volgend jaar een gooi naar de sjerp doen.
Linda Van den Eede, boegbeeld van N-VA Roosdaal, zit veertig jaar in de politiek. Veertig jaar in de oppositie ook, maar daar wil ze volgend jaar verandering in brengen.

Van den Eede (66) kwam in 1976 voor het eerst op, toen nog op de Volksunie-lijst. Ze begon als OCMW-raadslid, maar maakte al snel de overstap naar de gemeenteraad. Sinds 2000 zetelt ze ook in de provincieraad.


In Roosdaal en omstreken staat het N-VA-boegbeeld bekend om haar ijzersterke dossierkennis. "Dat is mijn grote troef", knikt Linda. "Geen cijfertje ontgaat mij. Als je betaald wordt om in de gemeenteraad te zetelen, dan moet je ook werken. Geen enkel dossier mag ons ontgaan. Ik zit nu al veertig jaar in de oppositie en het is mijn plicht om het gemeentebestuur het vuur aan de schenen te leggen. Waarom ik elk detail ken? Dat heb ik te danken aan mijn opleiding tot leerkracht. Ik breng structuur in alle dossiers en neem alles in mij op."


Volgend jaar wachten haar opnieuw gemeenteraadsverkiezingen, en Van den Eede wil zeker een gooi doen naar de sjerp. "Dat is altijd de bedoeling", klinkt het. "De bevolking apprecieert mijn werklust - dat bewijzen mijn verkiezingsuitslagen. Ik zal ook volgend jaar mijn uiterste best doen, en dan zien wat het resultaat is." (MEN)