Honderden bezoekers op Zomerfestival van Groene Kring in Borchtlombeek

Het Zomerfestival met de nationale finale van het spel zonder grenzen ‘Held van ’t Veld’ was een groot succes
Mozkito Het Zomerfestival met de nationale finale van het spel zonder grenzen ‘Held van ’t Veld’ was een groot succes
Het Zomerfestival van Groene Kring Oost-Pajottenland was afgelopen weekend een groot succes. Op het programma stond ook het nationale kampioenschap ‘Spel zonder grenzen’ waarbij een Antwerpse afdeling met het goud aan de haal ging.

Honderden bezoekers zakten afgelopen weekend af naar het veld aan het Hof te Kattem in Borchtlombeek voor het feestweekend van de lokale Groene Kring-afdeling. Zaterdag werd er rustig afgetrapt met een ‘café’ in de tent op het veld. Zondag ging het er iets actiever aan toe met onder meer een demonstratie van tractoren en grondbewerkingsmachines en voor de allerkleinsten was er een kinderboerderij.

Hoogtepunt van het weekend was het spel zonder grenzen in agristyle onder de noemer ‘Held van ‘t Veld’. De drie beste afdelingen per provincie van Groene Kring mochten elkaar hier bekampen voor de nationale titel. Krachtproevenproeven en evenwichtsoefeningen kwamen aan bod, hier en daar met een humoristische kwinkslag. Een droog pak aan de proeven overhouden was in ieder geval onmogelijk. De ploeg ‘De Biejeste van Geel’ van Groene Kring Geel pakte uiteindelijk de gouden plak. ‘Tractorteam de joengens 1' van Groene Kring Noord-West Brabant eindigde tweedes en het brons was weggelegd voor ‘Temptation Maaskant’ van Groene Kring Maaskant uit Limburg. 

Mozkito
Mozkito
Mozkito
MozkitoReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.