Frederik (36) is nieuw gezicht MENT TV

RADIOPRESENTATOR ZIET JONGENSDROOM WERKELIJKHEID WORDEN

Frederik Geeroms groeide op onder kerktoren van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en is momenteel aan het werk bij MENT TV.
Mozkito/MENT Frederik Geeroms groeide op onder kerktoren van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en is momenteel aan het werk bij MENT TV.
Radiopresentator Frederik Geeroms uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is voortaan een van de vaste gezichten van de commerciële televisiezender MENT TV. Voor Frederik is het een droom die uitkomt. "Dit is echt genieten", vertelt hij blij.

Frederik Geeroms (36) groeide op onder de kerktoren van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek maar zijn hele leven staat in het teken van muziek en showbizz.


"Na mijn middelbare studies kon ik meteen aan de slag bij Impuls, een bedrijf dat cd'tjes maakte die je meekreeg bij aankoop van een pak Leo-koeken of een fles wijn", vertelt hij. "Eigenlijk had ik graag showbizzschool gevolgd, maar mijn ouders vonden dat niet zo'n goed idee (lacht). Omdat ik toch snel werk vond in de muzieksector, kon ik nadien aan de slag als winkelverantwoordelijke bij HVH Mega Store en bij Free Record Shop in Asse. Toen Free Record Shop over de kop ging, heb ik me helemaal op de radio gestort."


Als sinds zijn tienerjaren was Frederik een geëngageerd deejay en presentator op tal van commerciële radio's. "Ik heb gewerkt voor zowat alle radio's uit de buurt", vertelt hij. "Toen ik zonder werk kwam te zitten, kreeg ik de kans om van de radio mijn beroep te maken. Radioketen Club FM bood me een job aan. Ik heb niet geaarzeld. Dat werk doe ik intussen 4 jaar."


"Toch droomde ik er al die tijd van om niet alleen radio- maar ook tv-werk te doen", vervolgt Frederik. "Samen met een vriend maakte ik een demo-filmpje waarin ik mezelf voorstelde. Ik stuurde het filmpje op naar alle regionale televisiestations. Bij TV Oost kreeg ik positieve feedback maar uiteindelijk vonden ze mij te oud. Het was bij MENT TV dat men mij uiteindelijk wel een kans wilde geven."

Mozkito

Eigen programma

MENT TV geniet bekendheid als de zender die Vlaamse muziek promoot. Frederik komt er terecht in een team van zangers en mediafiguren zoals Herbert Verhaeghe, Filip D'Haeze, Maarten Cox, Lindsay, Eveline Cannoot en Dennie Christian. "Ik vermoed dat ik de eerste niet-zanger ben die deze kans krijgt", vertelt Frederik. "Momenteel heb ik nog geen vast programma. Ik val vooral in als de vaste gezichten er niet kunnen zijn. Hopelijk krijg ik in de toekomst ook echt een eigen programma."


Frederik combineert zijn televisiewerk met zijn vaste job bij de radio. "Ik kan niet leven van mijn televisiewerk. Dit is een hobby maar het mag, wat mij betreft, best wat meer worden. Ik zie het als een mooie aanvulling van mijn radiowerk. En ik merk dat dit echt mijn ding is. Ik heb nul zenuwen voor de camera, sta er echt op mijn gemak. En de mensen in het dorp, hebben me ook al gezien. Als ik bij de bakker kom, spreken ze me er over aan. Dat is echt wel plezant."