Dynamische verkeersborden voor schoolomgevingen Sint-Amandus en Sint-Franciscus

ROOSDAAL: Bosstraat Lostraat Strijtem Borchtlombeek: Directeur Anne Saerens van Sint-Amandus en schepenen Emmanuel de Béthune en An Van den Spiegel bij een dynamische verkeersbord in de Bosstraat.
Mozkito ROOSDAAL: Bosstraat Lostraat Strijtem Borchtlombeek: Directeur Anne Saerens van Sint-Amandus en schepenen Emmanuel de Béthune en An Van den Spiegel bij een dynamische verkeersbord in de Bosstraat.
Het verkeer in de schoolomgevingen van Sint-Amandusschool en Sint-Franciscus wordt voortaan geregeld door dynamische verkeersborden. Tot voor de herfstvakantie waren het vrijwilligers van de school in de Bosstraat die fysieke borden elke ochtend en avond dienden te plaatsen.

Zowel in de Bosstraat als in de Lostraat werden tijdens herfstvakantie in totaal zes dynamische verkeersborden geplaatst. Dit zijn schermen waarop met LED-verlichting een verkeersbord afgebeeld kan worden op vastgelegde tijdstippen. Sinds vorig schooljaar is er tijdens de ochtend- en avonduren sprake van eenrichtingsverkeer. Leerkrachten en vrijwilligers dienden de borden maandenlang zelf te plaatsen en opnieuw weg te halen.

Het gaat om een investering van 20.000 euro waarvan de de Vlaamse overheid via het project ‘Veilige Schoolomgevingen’ de helft bijpast. 

Eén van de dynamische borden.
Mozkito Eén van de dynamische borden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.