Burgemeester Goossens wil geen fusie met Ninove

Wim Goossens, burgemeester van Roosdaal.
Mozkito Wim Goossens, burgemeester van Roosdaal.
Burgemeester Wim Goossens ziet een fusie met Ninove niet zitten. Dat verklaarde hij tijdens de Burgermeestersmarathon van Radio 2.

Volgens een studie van Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) zou een fusie met Ninove het beste zijn voor Roosdaal. Burgemeester Goossens vindt echter dat een fusie met de Oost-Vlaamse stad geen goede zaak zou zijn. “Wij zouden liever onze autonomie en eigenheid bewaren”, aldus Goossens. “Als we écht moeten fuseren, zullen we praten met collega-burgemeesters van het Pajottenland. Dan denk ik aan Liedekerke, Ternat en Gooik. Maar Ninove is bijna uitgesloten. Zeker als je weet dat Ninove in Oost-Vlaanderen ligt.  We verschillen van provincie, dan wordt het zéér moeilijk.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Vitalson

    Het is niet je persoonlijke voorkeur of idee dat je als burgemeester moet volgen. Maar het beste voor de gemeente en haar bevolking!