950 mensen nemen afscheid van Freddy Segers

Aan de Sint-Gaugericuskerk van Pamel staat een lange rij wachtenden om de begrafenisplechtigheid voor Freddy Segers bij te wonen.
Foto en repro Mozkito Aan de Sint-Gaugericuskerk van Pamel staat een lange rij wachtenden om de begrafenisplechtigheid voor Freddy Segers bij te wonen.
In de Sint-Gaugericuskerk in Pamel is zaterdag afscheid genomen van ereschepen Freddy Segers. Maar liefst 950 mensen woonden de plechtigheid bij.

Familie, vrienden, collega's, leden van Chiro Amigo's en Chiro Meisjes, leden van de KWB, OKRA en Ziekenzorg waren massaal aanwezig om de 65-jarige CD&V'er een laatste groet te brengen. Segers overleed vorige week aan de gevolgen van een hartfalen, nadat hij net succesvol geopereerd was aan een longtumor.


De serene viering werd ingeleid met 'Testament' van Bram Vermeulen, gevolgd door mooie woorden van de priester. "De dood van Freddy lijkt absurd. We spreken niet over wat er in het verleden is gebeurd. Die woorden kunnen ons niet troosten", klonkt het. Burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V) en schepen Wim Goossens (CD&V) typeerden de politicus als een collega en een vriend met wie je een goed gesprek kon voeren. "Jouw levensfiets is altijd aangedreven door je vrouw Yvette en de familie. Die fiets was meer een tandem waarop je soms ook eens achteraan ging zitten om tot rust te komen", zei Hemerijckx. Wim Goossens had het dan weer over de sappige herinneringen en over hoe Freddy Segers listig een sigaretje ging roken als het te heet werd op de gemeenteraad. "Je zei altijd dat men de hemel op aarde moet verdienen. Wel dat heb je, Freddy", luidde het. CD&V bedankte Freddy Segers voor meer dan 25 jaar inzet voor de partij. "We laten je niet graag los, maar ja, je mag nu gaan. Rust zacht Fredje", sprak Goossens. (TVDN)