3.100 bezoekers voor Erfgoeddag in Pajottenland & Zennevallei

De restauratrice licht in het Kasteel van Gaasbeek toe hoe je een stucplafond restaureert.
RV De restauratrice licht in het Kasteel van Gaasbeek toe hoe je een stucplafond restaureert.
Afgelopen zondag zakten 3.100 bezoekers naar de activiteiten van Erfgoeddag. Vijf Pajotse molens stonden centraal tijdens de dag.

De Heemkring van Gooik verzamelde in de aanloop naar Erfgoeddag oude werktuigen. Aangezien de collectie zo indrukwekkend groot werd, moest de tentoonstelling uitwijken naar de kerk van Gooik. Voor wie de expo op Erfgoeddag moest missen bracht de kring ook een boek uit. In Affligem kreeg men de unieke kans om de Bellemolen te bezoeken vooraleer deze sluit voor restauratie. Aangezien de molen nog geen nieuwe bestemming heeft, konden de bezoekers hun ideeën aanleveren. Daarnaast konden bezoekers terecht in de Zepposmolen, Pedemolen, Heetveldemolen en Klapscheutmolen. 

Tramsite Schepdaal

Op de tramsite in Schepdaal werd voor het eerst de gerestaureerde Expo 58-tram tentoongesteld. En ook in het Kasteel van Gaasbeek werd het resultaat van een restauratieproject aan het stucplafond getoond. In Sint-Pieters-Kapelle vierde de fanfare haar honderdjarig jubileum. Een expo en een publicatie lichtte de geschiedenis van de vereniging toe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.