Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Rook in recyclagebedrijf door brandende batterij

Sint-NiklaasBij een recyclagebedrijf aan Europark-Noord werd maandagavond om 22 uur rook vastgesteld toen een bewakingsagent poolshoogte kwam nemen in het gebouw.

 1. Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepsprocedure
  Ternat

  Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepspro­ce­du­re

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft haar goedkeuring gegeven voor de bouw van twee windturbines van elk tweehonderd meter hoog achter shoppingcenter The Leaf in Ternat. Een vergunning voor aanvrager Engie werd eerder door de provincie geweigerd na negatief advies van de gemeente. De buurt is op z’n zachtst gezegd not amused en hoopt dat de gemeente in beroep gaat. “Een nieuwe procedure kost ons als burgers duizenden euro’s en dus zouden we met velen moeten bijdragen om het dragelijk te houden”, luidt het.
 2. Buurt kan niet begrijpen hoe gezinsdrama zich kon voltrekken: “Joseph en Jacqueline hadden wel eens ruzie. Maar welk koppel heeft dat nooit?”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Buurt kan niet begrijpen hoe gezinsdra­ma zich kon voltrekken: “Joseph en Jacqueline hadden wel eens ruzie. Maar welk koppel heeft dat nooit?”

  In de Leon Kreperlaan in Negenmanneke wordt geschokt gereageerd op de dramatische feiten die zich donderdagavond afspeelden in de straat. Een man die aan dementie lijdt schoot er op zijn vrouw, die het incident overleefde. Zelf bracht hij een einde aan zijn leven, nog voor de speciale eenheden binnenvielen. “Hij moet plots beseft hebben wat hij had gedaan”, zucht een buurvrouw.
 1. Team Ilo bezorgt 400 kinderen uit overstroomde gebieden cadeautjes van Sinterklaas
  Gooik/Lennik

  Team Ilo bezorgt 400 kinderen uit overstroom­de gebieden cadeautjes van Sinter­klaas

  Al voor de elfde keer zakte Team Ilo - een initiatief van Ilona Swalus (51) uit Gooik - af naar de Ardeense gebieden die afgelopen zomer overstroomden. Veel gezinnen uit onder meer het dorpje Angleur hebben het nog steeds enorm moeilijk. En net daarom besloot het team om meer dan 400 kinderen toch nog een leuk cadeautje van Sinterklaas te bezorgen. “Een ongeziene actie voor en door vrijwilligers met een groot hart”, klink het bij Ilona.