Wegwijzers az Glorieux mikpunt van actievoerders tegen taalfaciliteiten

Eén van de besmeurde wegwijzers naar het az Glorieux.
Lieke D'hondt Eén van de besmeurde wegwijzers naar het az Glorieux.
De bewegwijzering aan de ingang van het algemeen ziekenhuis Glorieux is besmeurd met zwarte verf en een sticker van het Taal Aktie Komitee. Op de wegwijzer staat normaal ‘Spoed – Urgences’, maar het Franse woord is weggestreept door de vandalen.

De actievoerders lieten op het bord aan de Glorieuxlaan een sticker achter met daarop ‘Faciliteiten, stommiteiten! (Ook in Ronse)’. Een verwijzing naar de taalfaciliteiten in de stad. Een groep Ronsenaars ziet die taalfaciliteiten liever verdwijnen, maar dat is niet eenvoudig omdat daar een grondwetswijziging voor nodig is. Het stadsbestuur ijvert alvast ook voor de afschaffing van de taalfaciliteiten en heeft onder meer een juridische procedure opgestart om de afschaffing te bekomen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hendrik Uytterschaut

    Je moet van Ronse geen tweetalige stad maken. Dus Franse naamborden moeten weg. Er zijn alleen faciliteiten voor franstaligen, en dat gaat alleen over persoonlijke zaken. Geen algemene twee taligheid.