Vzw St-Vincentius Aaigem neemt Zorgcampus Delghust over

Zo zal de zorgsite eruit zien tegen 2019.
Foto Ronny De Coster Zo zal de zorgsite eruit zien tegen 2019.
Zorgsite Delghust wordt overgenomen door de vzw Sint-Vincentius Aaigem. Dat hebben de OCMW-raad en het schepencollege gisteren goedgekeurd. Tot nu werd de zorgsite uitgebaat door het OCMW. Sint-Vincentius zal ook een nieuw rust- en verzorgingstehuis met 271 kamers bouwen, net als een kinderopvang voor 72 baby's en peuters. "Het nieuwe woon- en zorgcentrum De Linde kan al tegen 2019 klaar zijn", zegt David Larmuseau, algemeen directeur van Sint-Vincentius.

Sint-Vincentius zal 30 miljoen euro investeren en neemt de exploitatie voor haar rekening. Het OCMW blijft zetelen in de Raad van Bestuur.


Behalve de bouw van het woonzorgcentrum en het kinderdagverblijf komt er ook een nieuw verblijf voor de bewoners van vzw De Bolster, een zorginstelling voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Daarnaast is er een centraal onthaalpunt en een restaurant-taverne. "Daarnaast zullen we ook de oude gebouwen op de campus renoveren: zo komen er een zorghotel, herstelverblijven, groepsassistentiewoningen, gezinsdiensten, een zorgwinkel, ... Die zullen ondergebracht worden in het huidige WTC De Linde. De kapel met haar waardevolle glasramen wordt een oord van stilte", licht Larmuseau de plannen toe.


Op de Delghussite bevinden zich nog verder de seniorenflats 'De Hoge Winde', die ook grondig gerenoveerd zullen worden. "Zodat we een erkenning krijgen als groepsassistentiewoningen", vervolgt Larmuseau. "Toch zal dit geen prijsstijgingen inhouden voor de bewoners. Voor het woonzorgcentrum De Linde is de prijs vastgesteld op 51 euro per dag."


De 100 personeelsleden hoeven niet voor hun job te vrezen. Op termijn zullen er zelfs extra werkkrachten aangeworven worden. (MDVR)