Vernieuwing Broeke komt er eindelijk aan

Ronse plant grote werken om Broeke te vernieuwen. De ingrijpende werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen, maar zijn volgens de schepen van Openbare Werken Tom Deputter (Open VLD) noodzakelijk om de stadsboulevard te vervolledigen.

Het wegdek tussen de Kruisstraat en de Glorieuxlaan is in slechte staat en de situatie is onveilig omdat fietsers het wegdek moeten delen met auto's en zwaar vrachtverkeer. Een nieuw wegdek en afgescheiden fietspaden moeten soelaas brengen.

Onvermijdelijke hinder

Deputter verwacht dat de nutsmaatschappijen in november zullen starten met de nodige vernieuwingen: "Wellicht zal het verkeer dan over één rijstrook moeten. In maart 2018 zullen de meer ingrijpende werken starten." Dan volgt waarschijnlijk een knip, waardoor doorgaand verkeer gedurende een jaar omgeleid zal worden.


De onvermijdelijke verkeershinder zal ook Algemeen Ziekenhuis Glorieux treffen, al vreest het de wegenwerken niet: "Ons ziekenhuis heeft het voordeel dat het vier toegangswegen heeft. Als Broeke onderbroken is, kunnen we nog steeds via Kammeland rijden", vertelt Luc Hantson, directeur Planning en Logistiek.

Kostprijs

De vernieuwing van Broeke zal 2.326.709, 40 euro kosten, maar wordt grotendeels gedragen door het Agentschap Wegen en Verkeer. De stad Ronse betaalt 486.300,32 euro. (LDO)