Verkiezingen worden familiezaak: vader en zoon van sp.a-kandidaat Julien Vandenhoucke ontwerpen samen verkiezingsaffiche

De affiche van Julien Vandenhoucke is een echt groepswerk: zijn vader en zoon staken de handen uit de mouwen.
Lieke D'hondt De affiche van Julien Vandenhoucke is een echt groepswerk: zijn vader en zoon staken de handen uit de mouwen.
Tussen de vele verkiezingsaffiches in Ronse en omstreken springt het exemplaar van Julien Vandenhoucke (sp.a) eruit qua originaliteit. Geen foto, maar wel een tekening ontworpen door het zoontje en de vader van Vandenhoucke.

Het idee voor de originele affiche begon al bij de lokale verkiezingen vorig jaar. “Mijn kinderen lieten soms hun creativiteit de vrije loop met de affiches die in huis te vinden waren. Een ooglap, een gebroken tand of piercings, ik kreeg veel nieuwe kenmerken” lacht Vandenhoucke. “Zo ontstond het idee dat mijn kinderen mijn volgende affiche zouden ontwerpen. We zijn afgestapt van het voorgekauwde stramien dat een communicatiebureau uit zijn mouw schudt en zijn gegaan voor een authentieke affiche die ook iets vertelt over mijn programma.” 

Dat is duidelijk te zien aan de tekeningen van zoon Miro: hernieuwbare energie, onderwijs of de aanpak van discriminatie zijn maar enkele van de thema’s waar Vandenhoucke op inzet. “Het was niet zo moeilijk om de tekeningen te maken, want ik doe dat graag”, vertelt Miro. 

De vader van Julien Vandenhoucke ontwierp de tekening van zijn zoon. “De combinatie vind ik heel geslaagd”, besluit hij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.