Verkeersveilige nacht... tot automobilist met 83 km/uur door zone-30 scheurt

Foto ter illustratie.
Ronny De Coster Foto ter illustratie.
Tijdens de Verkeersveilige Nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Ronse een bestuurder betrapt, die met maar liefst 83 kilometer per uur door de zone-30 reed in de Hoogstraat. Nog 58 andere bestuurders kregen een boete voor overdreven snelheid.

In de Hoogstraat in het centrum van Ronse gingen twaalf van de 85 gecontroleerde auto’s over de limiet van 30 kilometer per uur. Van de 175 auto’s die aan Hogerlucht aan de flitser van de politie passeerden, reden er elf te snel. In de Ninovestraat zijn twintig van de 410 bestuurders beboet en op de Elzeelsesteenweg, waar 50 kilometer per uur de limiet is, waren zestien van de 104 auto’s in overtreding. De snelste reed daar 93 kilometer per uur.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Traescys

  Super.

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Sommige bestuurders rijden als gekken in de bebouwde kom zwaar straffen er vallen al genoeg onschuldige slachtoffers in het verkeer ,ik kan begrijpen ge 5 of 10 km per uur te snel rijd maar 53 dat is er over

 • Jos Vanhout

  Weer typisch om in een zone 30 te staan flitsen. De rotzakken.

 • Eric Meyers

  Controle in zone 30 in putje nacht , dacht dat zone 30 was voor de veiligheid schoolgaande kinderen , blijkbaar toch weer maar een rede om de" melkkoe" automobilist de staatskas te laten vullen .

 • Jan Kelders

  12 op 85, of 14%. M.a.w. een onaangepaste weginfrastructuur. Het is makkelijk flitsen, maar een aangepaste omgeving creëren zoals in Nederland vergt al wat meer inzicht en kennis, wat in Vlaanderen ontbreekt.