Vandaal die banden van 15 auto’s met mes bewerkt, riskeert jaar cel

Illustratiebeeld - De beklaagde zou de banden van 15 wagens stuk hebben gestoken.
iStock Illustratiebeeld - De beklaagde zou de banden van 15 wagens stuk hebben gestoken.
Een dertigjarige man uit Ronse heeft zich in de correctionele rechtbank in Oudenaarde moeten verantwoorden voor het beschadigen van vijftien auto’s. 

De man had het vooral gemunt op de banden van de wagens, die hij met een mes kapot stak. Een slachtoffer betrapte hem op heterdaad. Hij zette de achtervolging in toen de beklaagde wegvluchtte en verwittigde de politie. De agenten konden de man staande houden en stelden vast dat hij een mes bij zich had. 

De procureur vorderde voor het onbruikbaar maken van de voertuigen en het verboden wapenbezit een celstraf van één jaar en een boete van honderd euro. De beklaagde bleef in de rechtbank ontkennen dat hij iets te maken heeft met de kapot gestoken autobanden. De rechtbank zal oordelen op 3 december. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jenty Turtelboom

    Een boete van 100 euro?!? Hahaaa