Uitbreiding noodopvang met nieuwe crisiswoning in de Priesterstraat

Illustratiebeeld - In de nieuwe crisiswoning kunnen mensen terecht als hun huis ongeschikt of onbewoonbaar is verklaard.
thinkstock Illustratiebeeld - In de nieuwe crisiswoning kunnen mensen terecht als hun huis ongeschikt of onbewoonbaar is verklaard.
Ronse krijgt een nieuwe doorgangswoning voor kwetsbare gezinnen. De stad zal in de Priesterstraat een woning huren van Lions Club Ronse en inrichten als crisiswoning. “Het aanbod in de crisisopvang en doorgangswoningen is geregeld verzadigd, dus een uitbreiding dringt zich op”, zegt schepen van Sociaal Huis Wim Vandevelde (N-VA).

In de crisisopvang zullen huurders terecht kunnen van wie de woning ongeschikt of onbewoonbaar is verklaard. Dat kan bijvoorbeeld na een brand of als de woonkwaliteit niet meer voldoet. “In zulke gevallen moeten we inspanningen doen om de bewoners te herhuisvesten”, zegt Vandevelde. “Kwetsbare doelgroepen die geen woning kunnen vinden op de private huurmarkt, kunnen dan terecht in een crisiswoning of doorgangswoning. Deze zijn regelmatig verzadigd, dus een uitbreiding is nodig.” 

De huurders kunnen in de crisisopvang verblijven voor 15,91 euro per dag, maar de opvang is wel tijdelijk: ze moeten op zoek naar een definitieve oplossing op de reguliere woonmarkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.