Tijdelijke voetgangersbrug weg voor werken aan nieuwe perrons

Voor de aanleg van de nieuwe perrons in het Ronsese station is de tijdelijke voetgangersbrug naast de beschermde Passerelle afgebroken.

Die is wegens gevaar al meer dan 2 jaar voor voetgangers en fietsers afgesloten. Maar omdat er door het afsluiten van de loopbrug te veel spoorlopers waren tussen de IJzerstraat en het zuidelijk stadsgedeelte, kon de stad Ronse bekomen dat er een tijdelijke voetgangersbrug werd geplaatst.


"Maar die moest nu weg om de afwerking van de nieuwe perrons toe te laten", laat Infrabel weten. Infrabel werkt tot aan het bouwverlof aan de sporen, perrons en seininrichting in het station van Ronse.

Omleidingsroute

Tot aan de zomer zullen alle reizigers de omleidingsroute via de Nieuwebrugstraat of Pessemiersbrug moeten volgen. Ondertussen is het grootste deel van de nieuwe perrons al afgewerkt. Die liggen meer in het verlengde van het vroegere goederenstation en zijn merkelijk hoger dan de huidige perrons. Voor de voetgangers zal er na de afwerking van de perrons een nieuwe gelijkgrondse overgang zijn aangelegd.


De NMBS verwittigt de reizigers alvast dat het treinverkeer van en naar Ronse tijdens het weekend van 22 en 23 april volledig onderbroken zal zijn tussen Ronse en De Pinte. Dat onder meer voor de overname van het seinhuis van Ronse door dat van Denderleeuw.


Meer info op www.nmbs.be of via de Cel Buurtbewoners van Infrabel: tel. 0800 55 000 of info.projecten@infrabel.be (MDVR)Video