Stichting tegen Kanker deelt Levensloop Grants uit: vier initiatieven rond vechters krijgen elk 5.000 euro

Dankzij de Levensloop Grants krijgen vier lokale initiatieven ademruimte.
Lieke D'hondt Dankzij de Levensloop Grants krijgen vier lokale initiatieven ademruimte.
De Stichting tegen Kanker heeft in Ronse de Levensloop Grants uitgedeeld, vier cheques van elk vijfduizend euro voor vier initiatieven die kankerpatiënten ondersteunen tijdens of na hun behandeling.

Van de 133.849 euro die Levensloop Ronse heeft opgebracht, schenkt de Stichting tegen Kanker 20.000 euro aan vier lokale initiatieven. Lotgenotenorganisatie SaBel zal de schenking gebruiken om elektrische fietsen aan te kopen waarmee de vechters en hun mantelzorgers kunnen gaan fietsen in de streek. Lotgenotenorganisatie Toekan zal de som gebruiken om tien bewegingssessies te organiseren voor hun leden. Ook het algemeen ziekenhuis Glorieux diende twee projecten in. Met Fit 2 Move: Power to the Patient willen ze aan de conditie van de patiënten werken zodat hun zelfvertrouwen een boost krijgt. Sharing for Caring zal dan weer focussen op ontspanning met massages, verzorging en creatieve sessies.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • bea de ruyck

    Ik vind het persoonlijk heel mooi wat Ronse doet. Ikzelf ben ook van Ronde en heb ook te maken gehad met deze rotziekte. Maar eerlijk gezegd zijn er ook andere mensen (kinderen) die ook verder moeten met een ongeneeslijk syndroom. Waarom worden deze mensen (kinderen) niet eens gesteund? Ze hebben ook hele hoge kosten maar daar word er niet naar omgezien.Word zelfs nooit over gesproken Sorry dit moest me van het hart. Maar het is en blijjft een mooi initiatief!!!!