Stadsbestuur wil senioren actiever laten leven

De Ronsese sport- en seniorendienst willen senioren een actieve levensstijl laten opbouwen met het project 'langer genieten is...'

"Senioren voor wie de drempel naar de sport te groot is, kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen. De voordelen van meer bewegen reiken verder dan de preventie van overgewicht en obesitas.

Bewegen

Bewegen bestrijdt onder meer hart- en vaatziekten, darm- en borstkankers, diabetes maar ook stress en depressie", laat het stadsbestuur weten. Senioren kunnen kiezen uit een aantal bewegingsprojecten. Start 2 Fiertel gaat over vijf wandelingen als voorbereiding van de seniorenfiertel. De eerste vier wandelingen vinden plaats op 5, 12, 19 en 26 mei. De laatste wandeling is een 'gezondheidswandeling'. De bijdrage voor de vijf wandelingen is 15 euro. De gezondheidswandeling vindt op vrijdag 2 juni om 10 uur plaats aan het Spanjaardenkasteel in het Bruulpark en kost 5 euro.

Gezond Eten

Op een drietal plaatsen wordt gestopt om iets gezond te eten of te drinken. Tenslotte is er ook de seniorenfiertel over 3,2 km op vrijdag 9 juni om 15 uur aan het aan het Spanjaardenkasteel. Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via sport@ronse.be of tel. 055/ 33 99 21, hogewinde@ronse.be of tel. 055/20 70 73 of toerisme@ronse.be of tel. 055 /23 28 16. (MDVR)