Stadsbestuur voert wijzigingen door in straatnamen De Vrijheid

De heraanleg van De Vrijheid brengt ook de wijziging van enkele straatnamen met zich mee.
Lieke D'hondt De heraanleg van De Vrijheid brengt ook de wijziging van enkele straatnamen met zich mee.
Nu De Vrijheid in Ronse stilaan afgewerkt is, stelt het stadsbestuur de straatnamen op punt. Door de werken zijn er namelijk enkele wijzigingen noodzakelijk in het historische deel van de stad. 

De Kleine Markt zal voortaan de hele zone voor de Sint-Hermestoren innemen en de Sint-Hermesstraat zal achter de kerk doorgetrokken worden tot aan de Priesterstraat. De straat tussen de Kleine Markt en de doorgetrokken Sint-Hermesstraat krijgt de naam Kerkhofweg. Het Albertpark wijzigt in Albert I-park en de Sint-Martensstraat loopt voortaan verder langs de zijkant van De Passage, de stadsparking en het Albert I-park tot aan de nieuwe Kerkhofweg. Aan de voorkant van De Passage gaat de Sint-Martensstraat over in een nieuw plein: het Sint-Martensplein. De Cypriaan De Rorestraat zal de Kapittelstraat heten en het deel van de Sint-Martensstraat tussen de Kleine Markt en het Sint-Martensplein zal Cypriaan De Rorestraat worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.