Spelers van Zulte Waregem fleuren patiëntjes in pediatrie op

De spelers van Zulte Waregem aan het bed van Torbe (10).
Foto Ronny De Coster De spelers van Zulte Waregem aan het bed van Torbe (10).
In het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde kwamen gisteren voetballers Sander Coopman, Ben Reichert, Ivan Saponjic en Julien De Sart en hulptrainer Eddy Vandenberghe van voetbalclub SV Zulte Waregem op bezoek.

De sportmannen kwamen er de patiëntjes op de kinderafdeling en ook de kersverse ouders op de materniteit opvrolijken met cadeautjes en handtekeningen. "Een heel leuke verrassing", vond de tienjarige Torbe. Hij is zelf voetballer bij WK Eine, maar even buiten strijd voor een kleine ingreep in het ziekenhuis. "Ik ben eigenlijk fan van voetbalclub Anderlecht en FC Barcelona", bekende de jonge voetballer, "maar die mannen van Essevee eens op bezoek krijgen, is ook wel plezant."


Naast de kliniek van Oudenaarde kreeg onder meer ook het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse het bezoek van SV Zulte Waregem. Daar kwamen Michaël Heylen, Nill De Pauw, Idrissa Doumbia en Alessandro Cordaro over de vloer. "Het is een actie die we al een paar jaar doen en we zien dat ziekenhuisdirecties en hun patiënten dit altijd heel erg appreciëren. Het is plezant om met zo'n relatief kleine inspanning mensen gelukkig te maken", bedacht Kristof Regnart, account manager van de voetbalclub.


(DCRB)