SK Ronse treft landskampioen KRC Genk in volgende ronde van Croky Cup

Archiefbeeld - KSK Ronse won in de vorige ronde van K. Olympia S.C. Wijgmaal en mag het nu opnemen tegen KRC Genk.
Geert De Rycke Archiefbeeld - KSK Ronse won in de vorige ronde van K. Olympia S.C. Wijgmaal en mag het nu opnemen tegen KRC Genk.
SK Ronse mag het in de 1/16de finale van de Croky Cup opnemen tegen landskampioen KRC Genk. Als het mogelijk is op vlak van organisatie en  veiligheid, ontvangt Ronse zijn tegenstander thuis op 24, 25 of 26 september.

“Het is leuk om tegen de landskampioen van de reguliere competitie te mogen spelen”, zegt persverantwoordelijke van SK Ronse Dominique Opsomer. “We hebben in het verleden al tegen Zulte Waregem en Charleroi gespeeld tijdens de Beker, maar dit is wel een echte topaffiche.” Opsomer is realistisch en weet dat doorstoten naar de volgende ronde moeilijk zal zijn, maar er is toch hoop. “We moeten het opnemen tegen professionele spelers, maar in voetbal kan alles. Het zal ook lastig worden omdat het een wedstrijd in de week is, tijdens de competitie. We zullen dus in enkele dagen tijd drie matchen moeten afwerken. Maar SK Ronse is een mooie ploeg, dus we zullen zeker alles doen wat we kunnen.”

Thuis

“We zijn ondertussen alles aan het regelen om de wedstrijd op 24, 25 of 26 september te laten plaatsvinden. Normaal gezien spelen we in Ronse, maar we moeten nog nagaan of dat mogelijk is op vlak van veiligheid. We gaan nu overleggen met de burgemeester en dan kunnen we alles beginnen regelen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raymond van der craen

    Wel een schone tribune daar in Ronse maar waar is de parkingof hebben jullie een metro?