Schepencollege gaat digitaal: “Besparing van 1.800 kopieën per week”

Het resultaat van twee maanden schepencolleges voor één schepen: een dikke stapel papier. Dat is nu verleden tijd.
Lieke D'hondt Het resultaat van twee maanden schepencolleges voor één schepen: een dikke stapel papier. Dat is nu verleden tijd.
Het wekelijkse schepencollege van Ronse heeft een nieuwe stap gezet in de digitalisering. In samenspraak met de dienst IT en de bestuursadministratie heeft schepen van ICT Aaron Demeulemeester (N-VA) beslist een digitaal platform in te voeren.

“Door een digitaal platform te gebruiken, sparen we per schepencollege 1.800 kopieën en drie manuren uit. Vanaf het moment dat ik schepen ben geworden, viel het mij op hoeveel papier er gebruikt wordt per schepencollege. We krijgen elk een bundel met de agenda, de notulen van het vorige college en vooral veel bijlagen. Het was voor mij een prioriteit om daar verandering in te brengen. Na overleg is het digitaal platform ingevoerd, waarop we alle documenten die nodig zijn tijdens het college kunnen uploaden.” Nu het schepencollege digitaal is gegaan, wil Demeulemeester ook bekijken of de gemeenteraad voortaan met een soortgelijk platform kan werken. “Ook digitaal stemmen tijdens de gemeenteraad zou een stap vooruit zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.