Ruim 1,3 miljoen euro subsidie voor restauratie van de Sint-Hermesbasiliek

De Sint-Hermesbasiliek in Ronse krijgt 1,3 miljoen euro subsidie van Onroerend Erfgoed.
Lieke D'hondt De Sint-Hermesbasiliek in Ronse krijgt 1,3 miljoen euro subsidie van Onroerend Erfgoed.
De Sint-Hermesbasiliek in Ronse krijgt 1.328.533,07 euro subsidie van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) kondigt aan dat het geld dient om het interieur, het houtwerk, de muren en het dak van de basiliek te restaureren.

De Sint-Hermesbasiliek is sinds 1936 beschermd als monument en ondertussen dringen zich restauratiewerken op. De provincie Oost-Vlaanderen kende begin dit jaar nog een subsidie van 100.000 euro toe en er lopen nog verschillende subsidiedossiers. De 1,3 miljoen euro van Onroerend Erfgoed komt van pas om het interieur van de kerk te restaureren. Ook de veelkleurige zijkapellen, de altaren van de zijkapellen en het houtwerk kunnen nu worden hersteld. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de bestrijding van insijpelend vocht en de vervanging van de dakbedekking. Er komt ook luchtverwarming en er wordt gewerkt aan de technische installaties om onder meer de inbraakbeveiliging en branddetectie op punt te stellen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.