Ronsenaar riskeert celstraf omdat hij anderen ‘voordelig’ laat tanken met zijn tankkaart

Illustratiebeeld - Eén van de twee beklaagden zou ingebroken hebben in verschillende wagens.
Thinkstock Illustratiebeeld - Eén van de twee beklaagden zou ingebroken hebben in verschillende wagens.
Een reeks diefstallen in de periode van mei tot december 2018, daar heeft Ronsenaar A.E.B. (43) zich voor moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank. Kompaan B.M. (36) stond naast hem, op verdenking van een poging tot diefstal op de binnenkoer van een bedrijf. Ze riskeren allebei een celstraf.

De lijst met feiten tegen de 43-jarige Ronsenaar is lang, maar zelf ontkent hij de meeste. Hij geeft enkel toe dat hij de tankkaart van de vzw waar hij voor werkte heeft misbruikt. Dat deed hij door aan het tankstation mensen te overtuigen dat het voordeliger zou zijn als hij met zijn tankkaart betaalde en daarvoor in ruil cash geld kreeg van hen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man er ook van verschillende inbraken te hebben gepleegd in geparkeerde wagens in de nacht van 19 op 20 december 2018. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat hij een damesfiets heeft gestolen, een portefeuille en sleutels heeft ontvreemd, geprobeerd heeft om in een leegstaande woning spullen te stelen en samen met de tweede beklaagde een poging heeft ondernomen om te stelen bij een bedrijf. Allemaal feiten die de man ontkent. “Ik heb de tankkaart wel misbruikt omdat ik geld nodig had om eten te kopen, maar de rest heb ik niet gedaan. Er zijn camerabeelden van sommige diefstallen: die man op de beelden ben ik niet”, zegt de Ronsenaar. 

Niet stelen, wel rondkijken

Ook de tweede beklaagde ontkent dat hij iets wou stelen op de binnenkoer van het bedrijf waar hij aan het rondneuzen was. “We wilden niets stelen, enkel een beetje rondkijken. De plaats was ook zomaar toegankelijk”, verklaart hij.

Aangezien de twee mannen al een strafregister hebben, is de gevorderde straf niet min. De oudste beklaagde riskeert twee jaar cel en een boete van 800 euro, de jongste riskeert een celstraf van drie maanden en een boete van 400 euro. De rechtbank zal oordelen op 8 augustus.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.