Ronsenaar in hart en nieren: Annelies Lemaître is trots op haar kinderschoenenwinkel Filoe

Annelies Lemaître zou haar winkel nergens anders willen openen.
Lieke D'hondt Annelies Lemaître zou haar winkel nergens anders willen openen.
Ondernemen in Ronse, het is naar de buitenwereld toe niet altijd even evident. Toch zijn er heel wat ondernemers die Ronse niet zouden willen ruilen voor een andere stad. Annelies Lemaître van kinderschoenenwinkel Filoe is één van hen. 

Een jaar geleden volgde Annelies Lemaître haar grote droom. Ze opende kinderschoenenwinkel Filoe in het hart van Ronse. Ondertussen is haar winkel al verhuisd, want na een tijdelijk verblijf in een pop-uppand heeft de onderneemster zich nu permanent gevestigd in de Wijnstraat 19 in Ronse. “Het heeft altijd in mijn hoofd gespeeld om een kinderschoenenwinkel te openen”, vertelt Annelies. “Ik zag ook de nood in Ronse. Ik heb zelf kinderen, maar het was moeilijk om kinderschoenen te vinden in de stad. Daarom heb ik zelf een winkel opgestart. Het sprak me meteen aan: de leuke en mooie schoentjes en het werken met kinderen.” Ondertussen combineert Annelies haar schoenenwinkel met een job als maatschappelijk assistente. “Het ligt een beetje in dezelfde lijn, het zijn twee jobs waar je veel met mensen moet omgaan.”

Steun van de stad

Als we vragen aan Annelies waarom ze haar zaak in Ronse heeft opgestart, is het antwoord meteen duidelijk. “Het zou nooit in me opgekomen zijn om ergens anders een winkel te starten. Ik ben geboren en getogen in Ronse en ben een Ronsenaar in hart en nieren. Bovendien heeft onze stad veel troeven. Er zijn veel jonge gezinnen die allemaal potentieel klant kunnen worden en het stadsbestuur neemt veel initiatieven om de ondernemers te helpen. Ze stimuleren starters, er is het pop-upreglement en Veronique De Wulf van de dienst lokale economie geeft de ondernemers een zetje. Daardoor voel je je goed ondersteund.”

Drie maanden na de heropening van Filoe is Annelies benieuwd wat de toekomst zal brengen. “Het is als starter niet altijd gemakkelijk, maar ik hoop dat mijn winkel mag blijven evolueren. Veel mensen moeten Filoe nog leren kennen en ontdekken nu pas mijn zaak.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.