Ronse Wereldstad wil inwoners samenbrengen ongeacht cultuurverschillen

Ronse Wereldstad bundelt activiteiten van verschillende organisaties.
Lieke D'hondt Ronse Wereldstad bundelt activiteiten van verschillende organisaties.
Ronse Wereldstad brengt Ronsenaars door middel van verschillende activiteiten samen tussen 11 en 18 november. “De verschillende evenementen draaien rond diversiteit en verdraagzaamheid, maar Ronse Wereldstad wil vooral organisaties en werkgroepen samenbrengen”, zegt vrijwilliger Karine Raevens.

Zeven jaar na de eerste editie van ‘Ronse Wereldstad’ slaan enkele organisaties en verenigingen opnieuw de handen in elkaar. Het doel is om via verschillende evenementen de Ronsenaars actief te laten participeren ongeacht hun afkomst, geslacht, leeftijd of seksuele voorkeur. De bezoekers van Ronse Wereldstad maken op een ongedwongen manier kennis met andere culturen. Bovendien zijn alle activiteiten ook toegankelijk voor mensen die moeten rondkomen met een beperkt budget. Veel activiteiten zijn gratis en alles is makkelijk bereikbaar.

Van theater tot workshops en ontbijt 

Er zijn in de week van 11 tot en met 18 november negen activiteiten in het kader van Ronse Wereldstad. Het eerste evenement is de opening van de tentoonstelling ‘Vreemde Bevrijders’ van de werkgroep Ronse in Dialoog op 11 november. Dat vindt plaats om 11.30 uur in CC De Brouwerij in de Priestersstraat. Op 13 november kun je om 10 uur gaan kijken naar de theatervoorstelling ‘Familie Fiks’ in de Botaniek in de Spinsterstraat. Op 14 november is er de ‘Dialoogavond’ in CC De Brouwerij, op 16 november organiseert de dienst Cultuur vanaf 18 uur een cultuurmarkt in CC De Ververij in de Wolvestraat met aansluitend een optreden van komiek Latif Ait. Op zaterdag 17 november is er in de Botaniek ‘Ontbijt met een verhaal’, kan je workshops ‘Urban Culture’ volgen in CC De Ververij en kan je om 20 uur luisteren naar ‘Wereldmuziek met Luna Moon en poëzie’ in BarBois, de oude Sint-Pieterskapel in de Lorettestraat. Op zondag 18 november kan je vanaf 10 uur je ideale stad creëren met ‘Betergem’ in CC De Ververij. Ronse Wereldstad eindigt met de Kunstendag voor Kinderen, vanaf 14 uur in CC De Ververij.

Meer info en hoe je kan inschrijven voor de activiteiten vind je op de website van de stad Ronse. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.