Ronse Opscène mikt hoog met straffe affiche

ONDER MEER SOULSISTER, ELLEN FOLEY EN BOEF PRESENT OP FESTIVAL

Het organiserende team van Ronse Opscène met rechts Peter Decordier.
Foto Ronny De Coster Het organiserende team van Ronse Opscène met rechts Peter Decordier.
De Grote Markt van Ronse staat dit weekend opnieuw volledig in het teken van Ronse Opscène. Het gratis stadsfestival weet ook dit jaar enkele grote namen te strikken. "We moeten wel zot zijn", lacht organisator Peter Decordier.

Met de toevoeging van verrassingsact The Confetti's, is de affiche van Ronse Opscène compleet. Net als vorig jaar is de lijst behoorlijk indrukwekkend. Grote namen uit de Vlaamse artiestenwereld zoals Soulsister, Nathalie Meskens, Cleymans & Van Geel en Raymond van het Groenewoud worden aangevuld met de internationale topper Ellen Foley, bekend van 'Paradise by the dashboard light'.


"Met deze affiche hebben we een zeer divers aanbod beet van bekende namen en ambiancemakers voor jong en minder jong", vertelt Decordier.


Op parking Portois, waar de dj's het mooie weer maken, staan eveneens enkele ronkende namen geprogrammeerd. Eva De Roo van Studio Brussel, Mark with a K en Boef zorgen voor het iets zwaardere werk.


Deze grote namen samenbrengen in Ronse is niet eenvoudig, maar wel noodzakelijk vindt Decordier: "We willen de stad doen leven en dat lukt niet zonder grote namen. We hopen dat de Markt goed volloopt en dat we de kaap van 20.000 bezoekers kunnen halen. Het muziekaanbod zit alvast goed, nu het weer nog."

Lokaal talent

Naast de nationale toppers blijft er ook plaats voor lokaal talent. "Zowel vrijdag als zaterdag openen we met lokale artiesten", verduidelijkt Decordier. Dit jaar zijn dat Ashling en The LD Project. Behalve muziek is er ook voor plaats voor dans tijdens Ronse Opscène. De lokale dansgroepen Dance Crush en The Young Talents tonen hun kunnen op zaterdag om respectievelijk 14.15 uur en 15.30 uur op de Kleine Markt.

Klassiek

Ook aan de liefhebbers van klassieke muziek is gedacht. De dienst Cultuur organiseert zaterdag om 20 uur in de Sint-Hermescrypte een lichtklassiek concert 'Sweeter than roses' met muziek van Dowland & Purcell. Muzikant Frank Agsteribbe en contratenoren Jonathan De Ceuster en Clint Van Der Linde tekenen present.


"Een must voor elke liefhebber in een adembenemend kader", klinkt het bij de dienst Cultuur.


Ronse Opscène vindt plaats op en rond de Grote Markt en parking Portois op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus. De toegang is gratis.