Ronse gaat zomer zonder zwembad tegemoet: ‘oud’ zwembad sluit zondag definitief de deuren

In het ‘oude’ zwembad hebben de zwemmers vele uren waterpret beleefd.
Ronny De Coster In het ‘oude’ zwembad hebben de zwemmers vele uren waterpret beleefd.
Wie tijdens deze warme zomerdagen nog eens wil zwemmen in het openbaar zwembad van Ronse, moet zich haasten. In de zomervakantie gaat het stedelijk zwembad op de Engelsenlaan definitief dicht, maar op de opening van het nieuwe zwembad is het nog wachten tot september. “Het personeel moet opleidingen volgen en proefdraaien.”

Ronsenaars kijken reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe zwembad. Dat komt aan het sportcomplex ’t Rosco op de Leuzesesteenweg. Nu de bouw van het complex stilaan klaar is, gaat het ‘oude’ stedelijk zwembad op de Engelsenlaan zijn laatste dagen in. Op zondag 30 juni gaan de deuren definitief dicht. Het zwembad deed 48 jaar dienst en was goed voor talloze uren zwemplezier. Na een kleine halve eeuw voldoet het zwembad niet meer aan de voorgeschreven normen en dus lonkt het onvermijdelijke einde. Voor het zo ver is, nodigt de sportdienst iedereen wel nog eens uit voor een laatste duik en een afscheidsdrink. Dat kan zondag tussen 8 en 12 uur.

Het personeel moet proefdraaien om met het nieuwe materiaal te leren werken. Dat is meteen ook de reden waarom het oude zwembad niet open kan blijven tijdens de zomervakantie

Sportdienst van Ronse

Daarna zal Ronse het ruim twee maanden zonder zwembad moeten stellen, want het nieuwe bad opent pas in september de deuren. “Een exacte datum kunnen we nog niet geven, omdat er allerhande testen moeten gebeuren en technieken nog afgesteld moeten worden. Dat is nodig om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Daarna volgt nog een lange periode van proefdraaien samen met het personeel om met het nieuwe materiaal te leren werken. Dat is meteen ook de reden waarom het oude zwembad niet open kan blijven tijdens de zomervakantie. Het personeel moet aan de slag in het bad in sportcomplex ’t Rosco”, weten ze bij de sportdienst van Ronse.

Het nieuwe zwembad heeft een beweegbare bodem en wand, in de recreatiezone komen twee glijbanen.
Lieke D'hondt Het nieuwe zwembad heeft een beweegbare bodem en wand, in de recreatiezone komen twee glijbanen.

Meer recreatie

Het geduld van de Ronsenaars zou beloond moeten worden, want het nieuwe zwembad gooit het helemaal over een andere boeg. Het huidige zwembad was vooral gericht op baantjeszwemmers, maar in het nieuwe komen er meer recreatieve elementen. Zo zal er een familieglijbaan en een buisglijbaan aanwezig zijn en zijn er in het peuter- en kleuterbad ook speelelementen. Het grote bad krijgt dan weer een beweegbare wand en bodem om het zwembad op te delen en de diepte aan te passen. Het competitiebad zal bovendien alle snufjes hebben om aan de officiële regelgeving te voldoen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.