Politie schreef al 32 pv’s voor corona-overtredingen in Ronse

De politie in Ronse houdt de klok rond met verschillende ploegen toezicht op de naleving van de corona-maatregelen.
Archieffoto Ronny De Coster De politie in Ronse houdt de klok rond met verschillende ploegen toezicht op de naleving van de corona-maatregelen.
De politie van Ronse heeft de voorbije dagen 32 processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen tegen de coronamaatregelen die de federale overheid heeft opgelegd. “We zijn permanent met verschillende ploegen op pad voor de handhaving”, zegt zonechef Patrick Boel.

Bij de 32 betrapten waren zes minderjarigen. “De meeste overtredingen gaan over samenscholingen, maar we noteerden ook ongeoorloofde verplaatsingen”, licht Patrick Boel toe. De politiechef benadrukt dat zijn manschappen permanent de straat op gaan om te controleren of inwoners van Ronse de quarantainemaatregelen respecteren. “De klok rond hebben we twee politiemensen op de motor en twee die met de wagen patrouilles doen. En overdag komt daar nog een ploeg bij. Iedereen moet nu echt wel beseffen dat het absoluut nodig is om de voorschriften te volgen. Wie betrapt wordt, gaat onverbiddelijk de bon op”, waarschuwt de Ronsese politiebaas.