Politie overmeestert man die met bajonet zwaait op de kermis in Ronse

iStock
De politie in Ronse heeft een man overmeesterd, die op de kermis in Ronse met een bajonet zwaaide en geprobeerd heeft om een politieman aan te vallen. De man is overgeleverd aan het parket.

De feiten hebben zich zondagavond afgespeeld op de Grote Markt in Ronse. Kermisgangers werden er opgeschrikt door iemand die met een bajonet rond liep. De man zwaaide met het wapen in het rond. Hij haalde daarbij niet meteen naar iemand uit, maar het incident veroorzaakte wel flink wat paniek.

Toen twee agenten te hulp snelden, werd de man wél agressief en probeerde hij een van hen aan te vallen, terwijl die met getrokken dienstwapen stond. De agent kon zonder te vuren de aanval van de man ontwijken, waarop de belager naar een andere kant van het plein liep. Daar bood hij nog flink wat weerstand en kwam er pepperspray aan te pas vooraleer een ter versterking geroepen politiepatrouille hem in de boeien kon slaan.

Het zou gaan om een psychisch labiele man, die in Ronse al eerder problemen veroorzaakte. Patrick Boel, chef van de politie in Ronse, wil over de interventie van zijn manschappen weinig commentaar geven. “Het klopt dat we iemand hebben moeten inrekenen. Die persoon is ter beschikking gesteld van het parket van Oost-Vlaanderen”, reageert de politiebaas.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mattis Josson

    Hmhmhm Deze man is overmeestert door een burger de politie deed niets