Opgepakte “man met pruik” aangehouden op verdenking van poging ontvoering twee minderjarigen in Ronse

De man met pruik, door een voorbijganger gefotografeerd op de Elzeelsesteenweg
Repro DCRB De man met pruik, door een voorbijganger gefotografeerd op de Elzeelsesteenweg
De man die maandagavond in Ronse is opgepakt in verband met twee pogingen tot ontvoering van jongens vorige maand, heeft bij de politie bekentenissen  afgelegd. “Het is onduidelijk wat zijn bedoelingen waren”, zegt het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde. De man is voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op beschuldiging van twee pogingen tot ontvoering van een minderjarige.

De “man met de witte pruik”, zoals de verdachte werd omschreven sinds de oproep tot getuigen die de politie had gedaan in het opsporingsprogramma Faroek op VTM, werd  maandagavond opgemerkt langs de Elzeelsesteenweg in Ronse. Een alerte voorbijganger alarmeerde de politie, die de man kon inrekenen.

Niet bekend bij politie

“Intussen is de verdachte verhoord en heeft hij bekend dat hij twee minderjarigen is genaderd. Het verhoor verliep moeizaam en het is niet duidelijk wat de bedoelingen waren van de man. Het gaat om een 32-jarige Ronsenaar met een mentale beperking. De man is bij de politie niet voor andere feiten bekend”, zegt Annelies Verstraete, woordvoerder van het parket Oost-Vlaanderen.

De verdachte is dinsdag verschenen bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die heeft hem aangehouden op beschuldiging van twee pogingen tot ontvoering van een minderjarige.

Reconstruciebeeld van de feiten aan het Bruulpark.
Faroek / vtm Reconstruciebeeld van de feiten aan het Bruulpark.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc caels

  Hij heeft een mentale beperking, deze man heeft medische hulp nodig.

 • Heidi Nackaerts

  Het is sinterklaas, maar in burgerkledij.

 • Philip Blommaert

  Er moet eerst iets ergs gebeuren voor hij de bak in gaat!!!

 • Jean De Grande

  "Niet voor andere feiten bekend"? Dus mag hij verder doen (desnoods met een andere pruik) tot er iets ergs gebeurt. Pas dan mag de politie ingrijpen.

 • carine francoys

  Zal eerst weer eerst iets ernstig moeten gebeuren nu zal hij er weer gemakkelijk vanaf zijn....